Ražots Latvijā, 2021. gada 6. maijs

Projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros 2021.gada 6. maija 8.klases skolēni Latvijas Nacionālā vēstures muzeja piedalījās muzeja programmā ,Ražots Latvija” tiešsaistes platformā MS ZOOM. Nodarbības laikā viņi uzzināja par Latvijas Republikas (1918-1940) saimniecību, īpašu uzmanību veltot rūpniecībai.

 Programmas laikā skolēni sekoja slaidrādei, skurā tika izmantots plašs vēstures avotu klāsts – fotogrāfijas, plakāti, u.c. Skolēni uzzināja par saimniecisko politiku, rūpniecības nozarēm, ceļiem saimnieciskas krīzes pārvarēšanai. Nodarbības laikā tiek piedāvātas darba lapas darbam grupās. Programmai ir aizraujoša iespēja iepazīt, ka rūpniecības un transporta attīstība mainīja arī apkārtējo vidi. Nodarbība veidota tā, lai attīstītu komunikācijas prasmes un radītu interesi pētīt un iepazīt savas valsts vēsturi.

Pēc aktīvas daļas notika refleksija par atrastajām atbildēm, kura arī palīdzēja attīstīt spēju radoši risināt uzdevumus, strādājot komandās un meklējot kopīgo risinājumu.

Nikola: “Man ekskursija patika. Nodarbības vadītājas stāstījums bija papildināts ar interesantiem faktiem par Latvijas vēsturi un dabu. Es uzzināju daudz interesantas lietas. Mani pārsteidza, ka bija daudz skaistas reklāmas.”

Maksims: “Atmiņā palicis stāstītais par Ērenpreiss velosipēdu darbnīcu. Es nezināju, ka viņi strādā mūsdienas un viņu produkcija ir kā zaļa transporta vizītkarte.”